Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση ΔΣ με τον Δήμαρχο κ. Λουίζο

Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε χθες το απόγευμα η συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Λουίζο Ιορδάνη. Μετά από τις σύντομες συστάσεις και τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1.   Ζητήθηκε να παραδοθούν τα κλειδιά των αποθηκών όπου υπάρχει η δεξαμενή πετρελαίου θέρμανσης και ο καυστήρας αφού απομακρυνθούν από αυτές τα εργαλεία και τα υπόλοιπα υλικά που έχουν αφήσει οι εργάτες του εργοταξίου. Ο Δήμαρχος δεν γνώριζε ότι υπήρχε κλοπή του πετρελαίου θέρμανσης. Βέβαια από τις 6/12 ο Δήμος είχε φροντίσει και στην δεξαμενή υπήρχαν 1000 λίτρα πετρελαίου.
2.    Για το θέμα της φύλαξης του σχολείου σε 24ωρη βάση ο Δήμαρχος ειλικρινώς απάντησε ότι με τις περικοπές που έχουν γίνει και αυτές που θα γίνουν το 2011 το βλέπει αδύνατο. Ζήτησε από τον Σύλλογο να υποβάλλει ένα σχετικό αίτημα στο Αστυνομικό τμήμα της Νέας Μάκρης όπου να ζητείται επίσης και η εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ του Δήμου για μονοδρόμηση της οδού Καραβασίλη κατά τις ώρες της προσέλευσης και της αποχώρησης των μαθητών. Τέλος υποσχέθηκε ότι το θέμα της σχολικής τροχονόμου, της οποίας η σύμβαση λήγει τον προσεχή Απρίλιο δηλαδή μεσούσης της σχολικής περιόδου, θα διευθετηθεί εγκαίρως με την σχολική επιτροπή.
3.    Στα σχέδια του Δημάρχου για τον νέο Δήμο Μαραθώνα είναι και η δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Εκπαίδευσης αφού ως γνωστόν οι αρμοδιότητες του Δήμου με το πρόγραμμα Καλλικράτης πάνω σε θέματα εκπαίδευσης είναι αυξημένες και τα σχολεία της περιοχής αρκετά. Η δημιουργία γραφείου εκπαίδευσης στο Δήμο είναι αίτημα τόσο του Συλλόγου μας όσο και του Συλλόγου Διδασκόντων.
4.    Στο ζήτημα της επιχορήγησης της σχολικής Χριστουγεννιάτικης εορτής ήταν θετικός και από Δευτέρα θα έχουμε νεότερα συζητώντας με την αρμόδια της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου την κα Πατεράκη, στην οποία θα μεταβιβάσει το αίτημα. Ο Δήμαρχος έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος ακούγοντας το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου και την διάθεση για εθελοντική προσφορά από τους γονείς. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι μπορεί να διαθέσει το λεωφορείο του Δήμου για μεταφορά των μαθητών σε θέατρα και Μουσεία που σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε με το νέο έτος. Επίσης χάρηκε για την πρωτοβουλία του Συλλόγου να διοργανώσει Σεμινάριο με θέμα τον Σχολικό εκφοβισμό.
Στο τέλος της ημίωρης συνάντησης φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του blog με τα μέλη του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου