Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Άκαρπη συνάντηση Δασκάλων - Σαχινίδη

Αναδημοσιεύουμε από την ηλεκτρονική εφημερίδα  το Βήμα online το άρθρο της Μάρνυ Παπαματθαίου. Φαίνεται ότι οι δάσκαλοι θα έχουν απεργία την Τετάρτη 15/12.
Δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα η συνάντηση που είχε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής ομοσπονδίας (ΔΟΕ) με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη για τα θέματα του νέου μισθολογίου του δημοσίου. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ηγεσία της ΔΟΕ «δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις απο την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, παρότι τέθηκε ξανα το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των εκπαιδευτικών όπως επίσης και η φημολογία περί περικοπής του εξωδιδακτικού επιδόματος. Το θέμα αυτό, η ΔΟΕ επαναλαμβάνει ότι το θεωρεί «αιτία πολέμου».
Με την ανακοίνωση της, η ΔΟΕ καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου. Πάντως, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, στην διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί στη δημοσιότητα μελέτη η οποία θα αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου και θα θέτει το πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος θα γίνει στο α΄τρίμηνο του 2011. Ακόμη, μέχρι το τέλος του β΄τριμήνου του 2011, θα κατατεθεί στη Βουλή, νομοσχέδιο το οποίο θα αποτυπώσει τη βούληση της κυβέρνησης για το θέμα του μισθολογίου, ενώ εκτιμά ότι η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από 1.1.2012. Τέλος ο υφυπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι σε υπαλλήλους με τόσο χαμηλούς μισθούς δεν θα υπάρξουν περικοπές με το νέο μισθολόγιο, ενω ανέφερε οτι απο πλευράς κυβέρνησης, αρμόδιοι για το διάλογο είναι ο υπουργός Οικονομικών, κ.Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου