Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Habemus papam

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α' Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης την Δευτέρα 25/10. Ως γνωστόν τα μέλη του νέου ΔΣ εξελέγησαν κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής 22/10. Στην πρώτη συνεδρίαση τα μέλη εξέλεξαν ομόφωνα Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Ρηγανιά, Αντιπρόεδρο τον κ. Διονύση Μπελεκούκια, Γραμματέα την κα Καίτη Σερέτη και Ταμία την κα Καραγιάννη Γιούλη. Θυμίζουμε ότι τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου είναι ο κ. Γιάννης Κοντογεώργος ο κ. Βασίλης Παπαγεωργίου και η κα Ανδριοπούλου Τίνα. Στην σχολική Επιτροπή θα συμμετέχει η κα Σερέτη Καίτη στην Ένωση Γονέων ο κ. Μπελεκούκιας Διονύσης (ως πρώτος αναπληρωματικός μετά την παραίτηση λόγω υπερβολικού φόρτου της κας Σερέτη) ενώ στην εξελεγκτική επιτροπή θα συμμετέχει η κα Έλσα Ρηγανιά. Σύντομα θα αναρτήσουμε σύντομα βιογραφικά στοιχεία φωτογραφίες και τηλεφωνα των μελών του ΔΣ.
Στην πρώτη συνεδρίαση τέθηκαν οι άμεσοι στόχοι του Συλλόγου οι οποίοι ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω:
  • Διοργάνωση σχολικής Εορτής Χριστουγέννων
  • Συνάντηση γνωριμίας με την νέα Δημοτική αρχή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου
  • Διοργάνωση Διαγωνισμών Ζωγραφικής και σχολικής Ασφάλειας
  • Δημιουργία του παρόντος ιστολογίου
  • Συντονισμός ενεργειών για την μονοδρόμηση της οδού Καραβασίλη κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, καθώς και για την χορηγία ηλεκτρονικών υπολογιστών για χρήση στο μάθημα της πληροφορικής.
  • Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Διεύθυνση του σχολείου η διοργάνωση ημερίδας για να συζητηθούν τα όποια προβλήματα από την λειτουργία του Νέου Σχολείου (θυμίζουμε ότι το Α’ Δημοτικό σχολείο Νέας Μάκρης είναι ένα από τα 800 σχολεία σε όλη την Ελλάδα όπου εφαρμόζεται πιλοτικά το ωράριο 08:00-14:00 για όλες τις τάξεις).
Επειδή τα θέματα που τέθηκαν από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση ήταν πάρα πολλά και επείγοντα αποφασίστηκε η επιτροπή να συνεδριάζει δύο φορές κάθε μήνα (αντί μιάς που προβλέπει το καταστατικό) και η επόμενη συνεδρίαση θα είναι το Σάββατο 30/10. Οι αποφάσεις κάθε συνεδρίασης θα αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο ενώ σύντομα θα κληθούν μέλη του Συλλόγου να επανδρώσουν εθελοντικές ομάδες εργασίας.
Αγαπητοί γονείς επιδιώκουμε ο σύλλογος να γίνει το βήμα όλων και μέσα από αυτόν να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τα παιδιά μας. Φυσικά η δύναμη κάθε συλλόγου είναι τα ενεργά μέλη του και αυτό θα είναι ο πρώτος μας στόχος.

Υ.Γ. Πολλοί φίλοι μου τηλεφώνησαν και ρώτησαν τι σημαίνει ο τίτλος. Συγνώμη για τα Λατινικά, που έτσι και αλλιώς δεν γνωρίζω, ο τίτλος σημαίνει "Έχουμε Πάπα". Είναι η χαρούμενη κραυγή που φωνάζουν οι καρδινάλιοι και οι λοιποι συγκεντρωμένοι εξω από το Βατικανό όταν μετα από πολλές ψηφοφορίες εκλέγεται Πάπας και βγαίνει ο λευκός καπνός. Χωρίς να αποτελεί νύξη για κανένα από τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ του συλλόγου ο τίτλος μπορεί να μεταφραστεί ως "Έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο".

2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλοι παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλα τα νέα μέλη του συλλόγου.Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, σύλλογος και γονείς θα καταφέρουμε πολλά αρκεί να είμαστε ενωμένοι και άρα δυνατοί.
    Και επειδή < Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός > η δημιουργία αυτού του blog είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσει επικοδομητικά και δυναμικά τις δραστηριότητες του ο νέος σύλλογος.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή