Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση γονέων εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των ΔΣ του Συλλόγου με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα ήταν πολύ εποικοδομητική με διάθεση προσφοράς και συνεργασίας από αμφότερες τις πλευρές. Απόδειξη αυτού η διάρκειά της, που ξεπέρασε τις 2 ώρες. Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο και ζήτησαν την βοήθεια του Συλλόγου. Επιγραμματικά τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά των διδασκόντων ήταν τα ακόλουθα:
1.    Αποκατάσταση φθορών υλικοτεχνικής υποδομής. Εξωραϊσμός της εισόδου του σχολείου. Κατασκευή και ανάρτηση της πινακίδας του σχολείου. Βάψιμο εξωτερικά του παλαιού σχολείου.
2.    Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στα παράθυρα των αιθουσών του ορόφου.
3.    Διαμόρφωση – καλλωπισμός του κήπου.
4.    Οικονομική κάλυψη του κόστους μετακίνηση των εκπαιδευτικών επισκέψεων.
5.    Βοήθεια για την κάλυψη του κόστους έκδοσης του σχολικού περιοδικού. Θυμίζουμε ότι το περιοδικό αυτό εκδίδεται σε ένα ή δύο τεύχη το χρόνο και πέρυσι είχε βραβευτεί για την επιλογή των θεμάτων του.
6.    Αθλητικό υλικό.
7.    Αντικατάσταση των μαυροπινάκων με κιμωλίες με σύγχρονους ασπροπίνακες. Ίδη έχουν αντικατασταθεί οι περισσότεροι.
8.    Ηλεκτρονικοί υπολογιστές υπάρχουν και λειτουργούν 11, ενώ είμαστε στην και τελευταία (πλην όμως χρονοβόρα) φάση για την προμήθεια 10 laptops. Με δεδομένο ότι στην κάθε τάξη υπάρχουν 22-25 μαθητές που εργάζονται ανά ζεύγη, οι υπάρχοντες υπολογιστές είναι αρκετοί. Οι υπολογιστές χρειάζεται να προστατευτούν από τις αυξομειώσεις της τάσης με εγκατάσταση UPS.
9.    Η σύμβαση της σχολικής τροχονόμου λήγει πριν το τέλος του σχολικού έτους και ζητήθηκε να συμβάλλει ο Σύλλογος στην διευθέτηση του προβλήματος. Επίσης να ενεργήσει ο Σύλλογος ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της πεζοδρόμησης για μία ώρα το μεσημέρι της οδού Καραβασίλη (είσοδος σχολείου).
10. Φύλαξη του χώρου κατά τις ώρες που δεν λειτουργεί.
Από την πλευρά του συλλόγου τα θέματα του τέθηκαν ήταν τα ακόλουθα:
1.    Φέτος θα διοργανωθεί σχολική Χριστουγεννιάτικη εορτή υπό την αιγίδα του Συλλόγου στις 18 Δεκεμβρίου. Για την γιορτή αυτή ζητήθηκε από τους δασκάλους της μουσικής και των εικαστικών να καταβάλουν προσπάθεια ώστε στο τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει τα παιδιά να παρουσιάσουν σκετσάκια και ποιήματα. Επίσης να βοηθήσουν τα παιδιά σε διάφορες κατασκευές και να επιβλέπουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
2.    Ο Σύλλογος έχει την θέληση να χρηματοδοτήσει ένα Εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα διαχείρισης συγκρούσεων και σχολικού εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον. Οι διδάσκοντες ήταν θετικοί σε αυτή την πρωτοβουλία και παρουσιάστηκε σύντομα η δομή και η μεθοδολογία ενός τέτοιου προγράμματος. Επίσης αναφέρθηκε ότι ανάλογα προγράμματα διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ και θα γίνει περεταίρω διερεύνηση.
3.    Ο Σύλλογος με την χορηγία της εφημερίδας «ο Δημότης» θα εκτυπώσει και θα μοιράσει ενημερωτικό φυλλάδιο με θέμα τα Δικαιώματα του παιδιού σε όλους του μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Μάκρης.
4.    Ομαδικός Διαγωνισμός ζωγραφικής. Οι μαθητές κάθε τμήματος υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων θα συνεργαστούν ώστε ζωγραφιστεί ο χώρος της εσωτερικής σκάλας.
5.    Ο Σύλλογος θα προσφέρει στο σχολείο ένα projector και ένα πολυμηχάνημα. Επίσης θα φροντίσει για την αποκατάσταση φθορών στο χώρο του γηπέδου (τέρματα, φράχτης κτλ)
6.    Ζητήθηκε και συμφωνήθηκε να επιτρέπεται η χρήση του φωτοτυπικού για την αναπαραγωγή των ανακοινώσεων του Συλλόγου.
7.    Ζητήθηκε η συνδρομή των διδασκόντων στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου που έχουν σχέση με την βελτίωση των οικονομικών του (όπως για παράδειγμα η φωτογράφηση των παιδιών και τα ημερολόγια).
8.    Τέλος προτάθηκε να οργανωθεί ημερίδα με θέμα «Εντυπώσεις από την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου» με συμμετοχή Γονέων και διδασκόντων όλων των σχολείων του Δήμου μας.
Στο τέλος της συνάντησης ακολούθησαν επιμέρους συζητήσεις πάνω σε θέματα που θίχθηκαν στην αίθουσα και υπήρξαν πολλές καλές ιδέες και προτάσεις για αγκάλιασμα του συλλόγου από μεγάλη μερίδα των γονέων με τελικό στόχο την προσφορά στα παιδιά μας ενός καλύτερου σχολικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου